miercuri, 3 februarie 2010

O semnificatie a rugaciunii " Tatal Nostru "







Preluat de pe un grup de samanism:



Avantajele rugaciunii
Edgar Cayce, celebrul medium american considera ca modalitatile de patrundere a bolilor si suferintei corpului uman, sunt urmarea "otravurilor cognitive", secretate de gandurile negative. Astfel in Statele Unite s-a lansat o adevarata campanie a optimismului si celebrul indemn "think positive" s-a popularizat tot mai mult in randul oamenilor.Cayce spunea: "Gandind pozitiv putem vindeca, gandurile optimiste avand puterea de a actiona benefic asupra organismului regland activitatea glandelor vitale".Cayce recomanda pentru aceasta un mijloc simplu si fundamental de meditatie, prin intermediul rugaciunii Tatal Nostru.Totodata , el explica corespondenta dintre fiecare verset al rugaciunii si respectivii centrii glandulari ce sunt influentati de aceasta."Trebuie sa incerci sa resimti fiecare val de semnificatie al fiecarui verset, sa extragi sensul energetic al acestuia si sa il directionezi catre organul in cauza, sa simti cum acest verset curge prin corpul tau. Caci se produce in corpul fizic un raspuns la reprezenta-rile corpului energetic: se construieste astfel o reactie chimica, fiind posibila vindecarea", concluziona autorul



Iata dar dupa Edgar Cayce, corepondenta intre versetele rugaciunii si principalele glande endocrine stimulate:




TATAL NOSTRU CARE ESTI IN CERURI actioneaza asupra glandei pituitare, cu rol de declansator al procesului

SFINTEASCA-SE NUMELE TAU actioneaza asupra glandei pineale

VIE IMPARATIA TA deschide tiroida si regleaza functia acesteia

FACA-SE VOIA TA PRECUM IN CER deschide tiroida

ASA SI PE PAMANT actioneaza asupra timusului

PAINEA NOASTRA CEA SPRE FIINTA DA-NE-O NOUA ASTAZI deschide gonadele, glandele sexuale masculine si feminine

SI NE IARTA NOUA GRESELILE DUPA CUM SI NOI IERTAM actioneaza asupra glandelor suprarenale

SI NU NE DUCE PE NOI IN ISPITA actioneaza asupra celulelor Lyden, celule secretoare de hormoni

SI NE FERESTE DE CEL RAU actioneaza din noi asupra timusului

CA A TA ESTE IMPARATIA actioneaza din nou asupra tiroidei

SI PUTEREA actioneaza asupra glandei pineale

SI MARIREA redeschide pituitara

AMIN formula de inchidere a acestor centri energetici si de reconectare la planul terestru.




Astfel Cayce este de parere ca riscul aparitiei unor boli sau afectiuni nervoase este nealarmant pentru persoanele care gandesc pozitiv sau se roaga in mod frecvent..


Este adevarata aceasta informatie, adica legatura vibrationala intre rugaciunea Tatal Nostru si glandele endocrine, ea este recunoscuta astazi si de preoti din ce in ce mai multi recunosc acest fenomen.


Ce este de adaugat, e faptul ca rugaciunea aduce in cimpurile energetice umane, in aura, energia divina, lucreaza asupra sistemului nervos, apoi pe glandele endocrine in special pe hipofiza, glanda raspunzatoare cu neurotransmitatorii (dopamina si adrenalina si altii) apoi starea informationala de bine este transmisa tuturor celulelor cu ajutorul aparatului circulator si in special al sistemului sanguin.



Parintele Arsenie Boca, arata in cartea sa ,,Mare indrumator al sufletelor in sec.XX" ca: ,,adevarat este ca o baza biologica a patimilor si a urmarilor lor o formeaza si glandele endocrine al caror echilibru sau dezechilibru functional se rasfringe in toata fiinta omeneasca''.


Mai adauga parintele,,oamenii au ajuns in robia patimilor, cenzura mintii lor a slabit si omul si-a pierdut libertatea. Fiecare patima poate fi o caramida a unui zid care il indeparteaza pe om de Creatorul sau.


Sa alegem sa incetam a construi zidul, sa incercam a darima ceea ce a fost construit pentru a ne resacraliza asa cum am venit in chip de copil plin de Dumnezeu. Putem face acest lucru prin rugaiuni si post, asa cum frumos ne spune acelas autor:,, trupul ne se poate trata decit prin post, pentru ca atunci puterile potrivnicului slabesc si porcii patimilor nu mai vin sa se scalde,nemaiavind locas, postul putind lucra chiar si asupra patimilor mintii- ochii vad lucrurile, mintea vede gindurile.


Pentru a fi de ajutor am sa va dau o formula a vietii armonioase, in opinia mea:


E(entuziasm) = GP(gandire pozitiva)+ I(intuitie sau Inger pazitor)& LP(lipsa prejudecati= a nu-l judeca eu pe aproapele meu, a nu ma face Dumnezeul lui)+R(ratiune= a sti sa imbin subiectivitatea cu obiectivitatea) , toate cu V(vointa de actiona sa fac scimbarea necesara)+ P (puterea sensibilitatii creste prin evolutie spirituala si chiar materiala).


Sa va fie de folos!



Un comentariu: